روش های آموزش کارآفرینی به کودکان

روش های آموزش کارآفرینی به کودکان

مطالب عمومی
روش های آموزش کارآفرینی به کودکان

جهانی‌شدن، بحران‌های اقتصادی، کاهش درآمد، سرعت بالای تکنولوژی و بازارهای اشتغال پویا از ویژگی‌های دنیای امروز می باشند. مدل سنتیِ داشتن یک مدرک دانشگاهی و یافتن شغلی پایدار و طی کردن پله‌های ترقی دیگر قدیمی شده است. به‌عبارت ساده به‌نظر می‌آید آینده برای نسل امروز واقعا دلهره‌آور است. دانشجویان فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های برتر اغلب ماه‌ها برای یافتن شغل مناسب تلاش می‌کنند. دوره‌های کارآموزیِ بدون حقوق فراوان هستند اما افراد بعد از گذراندن حدود شش ماه چیزی به‌دست نمی‌آورند. در این شرایط چطور می‌توانیم به فرزندان خود راه مناسب خلق فرصت‌ها را بیاموزیم؟ در این مقاله با ۹ روشِ بالابردن سطح اعتماد به‌ نفس در کودکان، هدایت آنها به سمت رهبری و کمک به موفقیت‌شان از طریق آموزش کارآفرینی آشنا می‌شویم.

۱. هدف‌گذاری برای موفقیت در آینده الزامی است
 
آموزش هدف‌گذاری به کودکان‌ یک فعالیت اثربخش و سرگرم‌کننده است. تحقیقات نشان‌ می‌دهد اهداف نوشته‌شده بر روی کاغذ با احتمال بیش از ۸۰ درصد به وقوع می‌پیوندند. از کودک‌تان بخواهید ۵ هدف مهم خود را مشخص کند و بنویسد. برای افزایش اثر‌بخشی و ایجاد حس موفقیت مطمئن شوید که اهداف فرزندتان از پنج ویژگی خاص بودن، قابل اندازه‌گیری بودن، قابل دستیابی بودن، واقع‌گرایانه بودن و به‌موقع بودن برخوردار باشد. در مرحله‌ی بعدی از او بخواهید برای به انجام رساندن اهداف خود ۵ اقدام بنویسد. فراموش نکنید که اهداف نوشته‌شده را در جایی قرار بدهید که هم خودتان و هم فرزندتان به‌راحتی آن را ببینید. سعی کنید فرزندتان را در رسیدن به اهداف مشخص‌شده تشویق و حمایت کنید و هر دو از پاداش رسیدن به هدف لذت ببرید.
 
۲. کودکان باید راه‌های تشخیص فرصت را بیاموزند
 
بسیاری از افراد هرگز موفق به شناخت کامل توانایی‌‌های خود نخواهند شد زیرا قادر نیستند فرصت‌ها را تشخیص بدهند. به فرزندان‌تان بیاموزید که برای موفقیت در زندگی همیشه باید در جست‌وجوی فرصت‌ها باشند. از آنها بخواهید درباره‌ی مشکلات کوچک و موانعی که باعث ناراحتی و آشفتگی‌شان می‌شود برای مثال از مشکل در انجام تکالیف مدرسه تا سختی در برداشتن یک وسیله از طبقات بالای کمد برای‌تان بگویند. با آنها درباره‌ی چگونگی حل مشکلات کوچک و بزرگ‌شان صحبت کنید. آموزش نحوه‌ی تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها و تمرکز بر خلق راه‌حل‌‌های مثبت برای مشکلات از روش‌های کارآمد خلق و تشخیص فرصت در شرایط مختلف برای کودکان است. هر مشکلی راه‌حلی دارد؛ به این موضوع به‌عنوان یک حقیقت در زندگی نگاه کنید. این واقعیت به آنها جرئت توسعه‌ی ایده‌های سودآور برای ایجاد کسب‌وکار را می‌دهد.
 
۳. مهارت فروش در همه‌ی بخش‌های زندگی همراه است
 
داشتن توانایی فروش، یک مهارت بسیار ارزشمند در زندگی است. این مهارت در تمام تعاملات افراد در طول زندگی حرفه‌ای و به‌خصوص در حوزه‌ی کسب‌وکار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از فروش کالا و خدمات به مشتریان تا افزایش سرمایه از طریق سرمایه‌گذاران، مهارت فروش برای موفقیت در هر کسب‌وکاری الزامی است. با تشویق فرزندان‌تان به فروش کالاهای کوچک مثل اسباب‌بازی‌های قدیمی یا برپایی یک غرفه برای فروش مثلا لیموناد، مهارت فروشندگی را به آنها آموزش بدهید. به آنها اجازه بدهید برای محصولات خود قیمت تعیین کنند و کالاهای خود را به فروش برسانند. سعی کنید تمام امکانات لازم برای فروش یک کالا و خدمت را برای فرزندان‌تان فراهم کنید.
 
۴. داشتن سواد مالی ضروری است
 
داشتن سواد مالی برای همه‌ی افراد مفید است. آموزش‌‌های اقتصادی در سنین کم فرصتی را در اختیار کودکان قرار می‌دهد که اغلب مدرسه‌ها زمان کافی برای آموزش آن اختصاص نمی‌دهند. به فرزندان خود فرصت بدهید تا درباره‌ی پول و مسائل مالی بیشتر بدانند. آنها این موضوع را با راه‌اندازی کسب‌و‌کار کوچک خود یا با کمک کردن به شما در کسب‌و‌کارتان می‌آموزند. سرمایه‌گذاری را به آنها آموزش بدهید به‌طوری که با چشمان خود ببینند که چطور پول می‌تواند پول بیشتری خلق کند. برای فرزندان‌تان حساب بانکی باز کنید تا درآمد خود را پس‌انداز کنند.
 
۵. خلاقیت، عامل بروز و توسعه‌ی مهارت‌های بازاریابی
 
آموزش بازاریابی به کودکان راه بسیار مناسبی برای کمک به آنها برای جذب مشتریان بیشتر در کسب‌و‌کار آینده‌شان است. همان‌طور که همه‌ی ما می‌دانیم بدون مشتری حتی بزرگ‌ترین کسب‌و‌کارها هم شکست می‌خورند. بنابراین کودکان باید مهارت ارزشمند بازاریابی را در سنین پایین آموزش ببینند. در فرزندان خود انگیزه ایجاد کنید تا پیام‌های بازاریابی تابلو‌ها، بنرهای تبلیغاتی و تبلیغات چاپ‌شده در مجله‌ها و تلویزیون را تجزیه‌ و تحلیل کنند. از آنها بپرسید چه پیامی توجه‌شان را جلب کرده است و ببینید که آیا می‌توانند به معنا و مفهوم تبلیغات پی ببرند. پس از تمرین‌های متعدد آنها را به تهیه‌ی برنامه‌های بازاریابی برای کسب‌وکار خود تشویق کنید.
 
۶. مدرسه‌ها درباره‌ی مفهوم شکست اشتباه می‌کنند
 
در دوران مدرسه به ما آموزش داده‌اند که شکست خوردن اتفاق بسیار ناخوشایندی است. در دنیای کارآفرینی شکست می‌تواند اتفاق خوشایندی باشد اگر از آن درس بگیریم. «ناپلئون هیل» (Napoleon Hill) نویسنده‌ی کتاب «بیندیشید و ثروتمند شوید» می‌گوید: «هر شکست، منفعت برابر یا بزرگ‌تری را با خود به همراه دارد». به فرزندان‌تان اجازه بدهید شکست بخورند؛ شکست آنها را مجبور می‌کند که راه‌های جدیدی برای رسیدن به اهداف‌‌شان خلق کنند. همچنین آنها با شکست خوردن از اشتباهات خود درس می‌گیرند و نکات تازه‌ای را در زندگی می‌آموزند. شکست خوردن به کودکان اعتماد به نفس می‌دهد و آنها را برای مواجه شدن با شرایط سخت آماده می‌کند. وقتی فرزند شما در کاری شکست می‌خورد، سعی کنید به‌جای تنبیه کردن درباره‌ی عوامل شکست‌ و راه‌های جلوگیری از آن با او صحبت کنید. در موقیعت‌های ناخوشایند همیشه به دنبال آموزش درس‌های آموزنده به فرزندان خود باشید. آنها را تشویق کنید که هیچ‌وقت تسلیم نشوند؛ این مهم‌ترین درسی است که یک فرد در دوران کودکی ‌می‌تواند یاد بگیرد.
 
۷. توانایی برقراری ارتباط مؤثر بهبود‌بخش روابط است
 
امروزه به دلیل محبوبیت شبکه‌های اجتماعی و فرستادن پیام‌های متنی، بسیاری از کودکان در برقراری ارتباط‌ حضوری و تلفنی عملکرد ضعیفی دارند. این در حالی است که کسب‌و‌کارهای موفق نیازمند افرادی با روابط عمومی بالا هستند. بنابراین به فرزندان خود این نکته را آموزش بدهید که برقراری ارتباط مؤثر یکی از عوامل موفقیت در کسب‌و‌کار و روابط شخصی‌شان است. مؤدب بودن و احترام گذاشتن را به فرزندان‌تان آموزش بدهیدو از آنها بخواهید در هنگام صحبت کردن از برقراری ارتباط چشمی با طرف مقابل غافل نشوند و هنگام صحبت کردن با تلفن، صدای آرامی داشته باشند و از کلمات واضح و مؤدبانه استفاده کنند. یکی دیگر از فعالیت‌های مفید در این رابطه تمرین فرستادن ایمیل‌های محترمانه و با نگارش صحیح و استفاده از کلمات مناسب است. برای آنها توضیح بدهید که نوشته‌شان باید پیام صحیح، دقیق و واضحی را منتقل کند.
 
۸. هنر کمک‌کردن شادی‌آفرین است
 
چرا کسب‌وکار جدیدی را ایجاد کنم، اگر هدف بزرگی به دنبال نداشته باشد؟ بسیار مهم است که کودکان اهمیت کمک به دیگران را درک کنند. دانستن این نکته به آنها کمک می‌کند هنگام کسب موفقیت‌های بزرگ فروتنانه رفتار کنند و متوجه شوند که موفقیت یک کسب‌و‌کار تنها برای صاحب‌اش ارزشمند نیست. افرادی که به موفقیت دیگران کمک می‌کنند، زندگی شاد‌تری دارند. از کودکان خود بخواهید تا بخشی از درآمد و بودجه هفتگی خود را به کمک کردن به دیگران اختصاص بدهند. برای مثال در صورت تمایل فرزندان‌تان کمک به مؤسسه‌های خیریه را به آنها پیشنهاد بدهید. برای آنها توضیح بدهید که کمک به بهبود زندگی افراد به بالا بردن کیفیت زندگی جامعه منجر خواهد شد.
 
۹. استقلال داشتن، اعتماد به نفس به همراه دارد
 
چه کسی نمی‌خواهد موفقیت و استقلال فرزندان خود را ببیند؟ تفکر کارآفرینانه به کودکان می‌آموزد که موفقیت‌شان در آینده به میزان زیادی به خودشان وابسته است. رسیدن به موفقیت به مدل فکری، میزان تلاش و تفکرات آنها بستگی دارد. بنابراین دفعه‌ی بعدی که کودک‌تان برای خرید اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش یا یک وسیله جدید از شما پول درخواست کرد از او بخواهید به راه‌های به‌دست آوردن پول مورد نیازش برای خرید فکر کند. این کار به کودک قدرت تفکر خلاقانه را که یکی از ویژگی‌های کارآفرینی است، هدیه خواهد داد.

شما هم نظر دهید

ما را دنبال کنید